Tools & Diensten

Tool waarmee u de recycleerbaarheid van verpakkingen kunt testen

U hebt twijfels over de recycleerbaarheid van uw verpakking? Afspraak op www.pack4recycling.be. In enkele muisklikken leert u alles over de toekomst van uw verpakking wat recyclage betreft. U vindt er ook heel wat informatie over de recycleerbaarheidscriteria en adviezen om de recycleerbaarheid van uw verpakkingen te optimaliseren.

Catalogus van goede werkwijzen

Op de publicatiepagina vindt u talrijke voorbeelden van optimalisering van verpakkingen en goede werkwijzen. U kunt zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief. Een papieren versie van deze catalogus kan u aanvragen door een mail te sturen naar preventie@fostplus.be.

CO2-Attesten

Op eenvoudig verzoek op business.administration@fostplus.be wordt een CO2–attest naar de leden van Fost Plus gestuurd. Daarin staat de hoeveelheid CO2 equivalenten uitstoot die ze hebben bespaard door hun verpakkingen te recycleren.
 

Diagnose van uw verpakkingen in uw onderneming

U wenst een diagnose en gepersonaliseerd advies inzake preventie van uw verpakkingsafval? Wij stellen een van onze deskundigen tot uw beschikking. Zijn opdracht? Samen met u een snelle scan maken van uw verpakkingen. De resultaten zullen dienen als basis voor de verbetering van uw verpakkingen en het ecologische ontwerp ervan. Neem hiervoor contact op met preventie@fostplus.be.

Ecodesign-tool

Een internettool helpt u een vereenvoudigde levenscyclusanalyse (LCA) van talrijke verpakkingen te maken. U ziet er de impact van deze verpakkingen op het water- en energieverbruik en de CO2-uitstoot, en wat u kunt doen om deze impact te verkleinen. U kunt er eveneens de voordelen van preventieacties simuleren. Een deskundigenversie, waarmee u meer gegevens kunt personaliseren, is eveneens toegankelijk vanaf deze site. De leden van Fost Plus genieten een gunsttarief. Meer informatie op www.pack4ecodesign.org.
 

Film over verpakkingen

Een leuke en informatieve film waarin u alles te weten komt over verpakkingen en hun functie. Om de DVD te ontvangen, stuurt u een mail naar preventie@fostplus.be.

Greener Packaging Award

De Greener Packaging Award zet, via een jury van deskundigen, een of meerdere verpakkingen in de schijnwerpers die de ecologische voetafdruk van het verpakte product verkleinen. Meer informatie over www.greenerpackaging.be

Nieuwsbrief over de preventie van verpakkingen

Drie maal per jaar publiceert Fost Plus “Preventpack”, een nieuwsbrief die volledig gewijd is aan de preventie van verpakkingsafval. Dit magazine bulkt niet alleen van de ideeën, het biedt uw onderneming ook de kans te getuigen over een van haar successen. Op die manier worden de inspanningen van uw bedrijf in de kijker gezet. Het abonnement op de elektronische of papieren versie van Preventpack is gratis. Bovendien kunt u de eerdere nummers downloaden.

Persoonlijk en vertrouwelijk advies over de recycleerbaarheid van de verpakkingen

Fost Plus beantwoordt al uw vragen over de recycleerbaarheid van huishoudelijke verpakkingen. Of u nu ontwerper, koper of marketingverantwoordelijke bent, wij geven u gratis, gepersonaliseerd en vertrouwelijk advies. Neem contact op met ons door een mail te sturen naar preventie@fostplus.be

Publicaties

Talrijke themafiches en brochures over de trends, de preventie en de optimalisatie van de verpakkingen zijn beschikbaar op de pagina publicaties.

Seminars en bezoeken

Wij dragen bij tot en/of nemen deel aan seminars over ecodesign en recycleerbaarheid binnen uw onderneming. Wij organiseren eveneens bezoeken aan sorteercentra. Voor meer inlichtingen, contacteer ons via preventie@fostplus.be

Tentoonstelling over verpakkingen

De tentoonstelling Packstory, die geschikt is voor alle soorten publiek, stelt de verpakking voor aan de hand van haar geschiedenis, haar functies en haar rol in de maatschappij. Deze zeer visuele, interactieve, ludieke en informatieve tentoonstelling reist rond en kan ter beschikking worden gesteld van intercommunales of ondernemingen. Ze kan ook virtueel worden bezocht op www.packstory.org.