Catalogus van goede werkwijzen

Op de publicatiepagina vindt u talrijke voorbeelden van optimalisering van verpakkingen en goede werkwijzen. U kunt zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief. Een papieren versie van deze catalogus kan u aanvragen door een mail te sturen naar preventie@fostplus.be.

CO2-Attesten

Op eenvoudig verzoek op business.administration@fostplus.be wordt een CO2–attest naar de leden van Fost Plus gestuurd. Daarin staat de hoeveelheid CO2 equivalenten uitstoot die ze hebben bespaard door hun verpakkingen te recycleren.
 

Film over verpakkingen

Een leuke en informatieve film waarin u alles te weten komt over verpakkingen en hun functie. Om de DVD te ontvangen, stuurt u een mail naar preventie@fostplus.be.

Tentoonstelling over verpakkingen

De tentoonstelling Packstory, die geschikt is voor alle soorten publiek, stelt de verpakking voor aan de hand van haar geschiedenis, haar functies en haar rol in de maatschappij. Deze zeer visuele, interactieve, ludieke en informatieve tentoonstelling reist rond en kan ter beschikking worden gesteld van intercommunales of ondernemingen. Ze kan ook virtueel worden bezocht op www.packstory.org.

Greener Packaging Award

De Greener Packaging Award zet, via een jury van deskundigen, een of meerdere verpakkingen in de schijnwerpers die de ecologische voetafdruk van het verpakte product verkleinen. Meer informatie over www.greenerpackaging.be

Nieuwsbrief over de preventie van verpakkingen

Drie maal per jaar publiceert Fost Plus “Preventpack”, een nieuwsbrief die volledig gewijd is aan de preventie van verpakkingsafval. Dit magazine bulkt niet alleen van de ideeën, het biedt uw onderneming ook de kans te getuigen over een van haar successen. Op die manier worden de inspanningen van uw bedrijf in de kijker gezet. Het abonnement op de elektronische of papieren versie van Preventpack is gratis. Bovendien kunt u de eerdere nummers downloaden.